40 jarig jubileum VETA

Zaterdag 9 juni vierde VETA haar 40 jarig jubileum.

Om 13:00 verzamelden 42 leden, partners van leden, oudleden en spelers van bevriende vereniging TTC Straelen/Wachtendonk zich in de sporthal van de BMV voor het jubileumtoernooi.
Bijzonder leuk was het dat sommige oudleden er een verre reis voor over hadden om hier aan mee te doen en dat de vrouwen van de VETA leden ook aan het toernooi deel namen.
De spelers werden in drie groepen ingedeeld: de Rookies, de Challengers en de Masters. Eerst werd een voorronde gespeeld, waarna de nrs. 1 en 2 (en één nr. 3) verder gingen in de hoofdronde. De andere spelers gingen verder in de troostronde. Dit vervolg bestond uit knock-out wedstrijden, die uiteindelijk leidden tot finales.
Er werden volop leuke en sportieve wedstrijden gespeeld.
De hoofdronde van de Masters werd beheerst door TTC Straelen/Wachtendonk. Van VETA had alleen Twan Janssen zich hiervoor weten te plaatsen, maar hij werd in de kwartfinale uitgeschakeld. In alle andere categorieën was het meer verdeeld.

Om 15:00 werd het toernooi even stilgelegd om Jo Willemsen en Maurits Stubenrouch te huldigen. Zij zijn al sinds de oprichting (en nu dus 40 jaar) lid van VETA. Uit handen van voorzitter Marc van Eijndt kregen ze een kaasplank met hierin het VETA logo, hun naam en 40 jaar lid ingegraveerd. Hierop lagen een lekkere kaas en een worst.

Na het toernooi stond een heerlijk buffet klaar in het sportcafé van de BMV.

Toen iederen uitgegeten was, kregen de winnaars van het toernooi van voorzitter Marc van Eijndt een ijsbon als prijs. Daarna werden Ger Basten en Paul Braas met een bloemetje geëerd, omdat zij inmiddels al 25 jaar bij VETA zijn. Tevens bedankte Marc zo voor hun jarenlange inzet in het bestuur van VETA en hij sprak de hoop uit dat hij nog lang op ze kon vertrouwen.
Vervolgens vroeg de vicevoorzitter van TTC Straelen/Wachtendonk het woord. Hij feliciteerde VETA en roemde de sportieve en vooral gezellige band tussen de vereniging. Daarna overhandigde hij een kratje bier met een speciaal 40 jarig jubileum wikkel en een replica van de beroemde Straelense “groene bank”.
Ten slotte namen de vrouwen van de VETA heren nog het woord om hun mannen en Elke een presentje te overhandigen.

Daarna ging de gezellige avond nog een tijd verder, waarbij heel wat werd bijgekletst.

Winnaars:
1e Hoofdronde Masters – Philip van Geelen
2e Hoofdronde Masters – Wolfgang Thissen
1e Troostronde Masters – Dennis Schoester
2e Troostronde Masters – Paul Braas
1e Hoofdronde Chalengers – David Alaers
2e Hoofdronde Chalengers – Elke Braas
1e Troostronde Chalengers – Ilona Kessels
2e Troostronde Chalengers – Patricia Schramm
1e Hoofdronde Rookies – Marian Janssen
2e Hoofdronde Rookies – Helen van Eijndt
1e Troostronde Rookies – Yvon Driessen
2e Troostronde Rookies – Henk van den Bosch

Foto’s worden binnenkort gepubliceerd