BOEMERANG 5

Nou hier ben ik dan. Ik dacht, wat moet ik in godsnaam met die Boomerang. Het liefst direct terug smijten maar ik dacht hup dan Han….

Ik ben Hanneke van Gardingen. Ik ben 43 jaar oud en moeder van een jongen van 6 en een dochter van 10 jaar. Beiden zijn lid van de volleybal club binnen SV Velden. Zo ben ik een paar jaar geleden actief geworden bij de Jeugd Technische Commissie van VC Velden en sluit geregeld aan bij de PBS groep van SV Velden. Dit is het enige “actieve” wat ik nog doe op sportgebied. Ik ben sportief aangelegd met een “vleug” nuchterheid 😉 maar doe er op dit moment weinig meer mee…

Ik heb zelf meerdere sporten met erg veel plezier beoefend. Mijn eerste echte sport als jong kind was wedstrijd zwemmen bij MOSA te Venlo. Uiteindelijk heb ik ongeveer hooguit 2 jaar getennist waar ik club kampioen werd. Ik kan mij herinneren dat ik dat speciaal vond maar leek hier verder niet enorm van onder de indruk. De in mijn ogen enorme bos bloemen die ik als jong kind had gekregen en waarmee ik thuis kwam had meer indruk gemaakt. In mijn vrije tijd speelde ik graag zelf met een voetbal, een beetje hooghouden, trucjes doen etc. maar om mij echt aan te sluiten bij een club trok mij niet. De verplichting om ieder weekend te moeten komen opdraven was niet aan mij besteed. Nu moet ik er geregeld toch aan geloven met mijn kinderen die beiden een teamsport spelen.

Op de lagere school mocht je in de hoogste klassen deelnemen aan Limburgs School Atletiek en meisjes voetbal in de zesde klas. Beiden vond ik erg leuk om te doen. Met schoolvoetbal zijn wij uiteindelijk ver gekomen, derde van Nederland tijdens de finale. Deze vond plaats in Zeist. Dit alleen al was zeer speciaal en het feit dat we met de Andreasschool zo ver waren gekomen. Een tijdje geleden sprak ik hier kort met Wim Simons over, leraar en coach van ons toenmalige meisjes team. Hij gaf aan dat ze niet meer zo ver zijn gekomen in al die jaren en dat we een erg goed team waren. Meerdere spelers werden doorgesproken en dat na 30 jaar…. Bijzonder!

Op het Thomascollege was mijn meest favoriete vak toch wel gym. Softbal op de “binnenplaats” , sportveld tussen de schoolgebouwen in en een potje voetballen, daar kon ik de hele dag naar uit kijken. Ik was dan ook zeer verbaasd dat er klasgenoten waren die, het leek wel permanent ongesteld waren en “helaas” weer niet konden gymen.

De laatste sport die ik heb beoefend was roeien in Roermond bij Roei vereniging Aeneas. Heerlijk om in de vroege ochtend al van Mooder Maas te mogen genieten. Sinds een aantal jaren heeft Venlo ook een roeivereniging dus wie weet dat ik daar ooit weer begin.

Toch wel een van de mooiste sporten/cursussen die ik heb gedaan is wildwater kajakken. Heerlijk op het water, midden in de natuur en kijken hoe je over de rivier je “route”  kunt bepalen. Meerdere zomerperiodes heb ik een cursus gevolgd in het prachtige Italië. Een aanrader!

Ik smijt nu heel graag de boemerang richting Jens Hegger van IVO. Jens succes!!