BOEMERANG 7

En toen ineens…. Een tag van Jens… DE BOOMERANG.
Oh god, ik moet iets verzinnen en bij elkaar bedenken, daar ben ik echt slecht in. Het wordt dan vaak van hak op de tak werk, maar zo ziet mijn sportleventje er ook uit.

Mijn naam is Lieke van Beek, 28 jaar en ik woon samen met Sander in Velden. Naast het volleyballen werk ik in het speciaal onderwijs en hobby ik bij WBG Boeit Neet.

In mijn eigen jonge, hele jonge jaren ging ik met mijn vader mee naar zijn volleybal om te kijken maar soms was dit ook handig als mijn moeder moest werken. Stiekem vond ik het ook heel leuk om daar te ravotten en zo leerde ik ook een goede vriendin van mij kennen, want onze vaders speelden samen in een team. Toen ik 9 was ben ik dan zelf op volleybal gegaan. Van de D naar de C – B – Dames 2 – Dames 3.

Ik ben samen met mijn oude team van de B, op jonge leeftijd naar de B gegaan, daarna ging ik naar dames 2. Met dames  heb ik een aantal jaren gespeeld, ik was een van de jongere tussen de oudere en vooral ervarende volleyballers! Veel geleerd in die tijd: we zijn toen een aantal keren kampioen geworden! Een aantal jaar geleden, dikke 8 jaar, ben ik gestopt met volleybal vanwege een ‘ongeluk’, waarna herstel nodig was en vertrouwen in mijzelf.

Ik heb 4 jaar niet meer gevolleyd, maar het bleef kriebelen dus ik heb de draad geprobeerd op te pakken bij dames 2, maar dit niveau kon ik helaas niet meer aan, mede gezien mijn onzekerheid in het volleyballen  vanwege het ‘ongelukje’. Ik ben toen naar de recreanten gegaan. Wat ik achteraf heel fijn vond, is dat ik op die manier weer vertrouwen kreeg in mijzelf en volleybal mij weer eigen kon maken. Uiteindelijk heb ik toch nog de overstap gemaakt naar dames 3 waar we nu lekker een potje ballen (1e klasse). Je zult mij altijd herkennen aan mijn (zoals mijn moeder altijd zegt) Pebbels knot. Verschrikkelijk die haren in mijn gezicht, dus dan maar lekker een hoge knot. Ik heb echt een heel leuk team, die allemaal houden van gezelligheid. We proberen dan ook vaak samen aan teambuilding te doen. En ja.. dit werkt!

Naast mijn volleybalcarrière uitgebreid te hebben verteld (geprobeerd al in te korten), ben ik ook al een aantal jaren trainster van een aantal teams. Op dit moment train ik de meisjes B. Gezellig en leuk team om mee te ballen, om hen dezelfde energie te bieden die ik bij volleyballen ervaar. We zijn afgelopen periode kampioen geworden! Super dames!
Nu komt er toch een kleine opsomming wat ik nog meer doe bij SV Velden..
– Activiteitencommissie SV Velden van de BMV
– Organisator Jeugdkamp VC Velden

Verder houd ik heel erg van gezelligheid om mij heen en ben ik graag onder mijn vriendinnen.  Nu aan mij de eer om de boomerang verder te gooien en mag Joep Janssen van VETA deze vangen. Succes Joep!