Dames 1 VC Velden boeken nuttige overwinning

VC Velden DS1 – Thor DS1 3-2

Eindelijk mochten we weer aan de bak! Na 4 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, kwamen gisteren de dames uit Bergambacht op bezoek. Uit verloren we met 1-3, maar had er zeker een setje meer ingezeten. Met de gedachte dat er deze keer dus meer te halen viel, begonnen we aan de wedstrijd.

De eerste paar punten waren voor ons, maar helaas kon Thor ook weer bijkomen. Er werden mooie rally’s gespeeld en veel ballen tegen de vloer geblokkeerd. De stand ging gelijk op, totdat Michelle Gortz aan de servicelijn verscheen. Zij zorgde met een goede serie voor een aantal punten voorsprong, die we tot het einde van de set vast konden houden. Met 25-21 was de eerste set voor VC Velden.

In de tweede set kwamen we passend meer onder druk te staan. We liepen halverwege de set tegen een serie aan die we niet meer goed konden maken. Ook een dubbele wissel kon het tij niet meer keren, waardoor de tweede set met 18-25 werd gewonnen door Thor.

Het goede spel van de eerste set kwam tijdens de derde set weer naar boven. Maud Janssen, normaal gesproken op de diagonaal, stond vandaag als passer- loper in het veld en bracht de balletjes netjes aan het net. Hier wist een goed spelende Bregje Wijnhoven wel raad mee en zij wist vooral de veel scorende Michelle Gortz vaak op maat te bedienen. Tel daar de blokkades van onze middens bij op en de derde set was met 25-18 weer een prooi voor ons!

In de vierde set zagen we eigenlijk een kopie van de tweede. We speelden goed, maar kregen het in de pass weer even moeilijk. Door een aantal punten achterstand was het geloof een beetje weg en verloren we deze set met 19-25. Op naar de tweede vijfsetter van het seizoen.

Met een iets gewijzigde opstelling begonnen we aan de vijfde en laatste set. Emmy Janssen kwam erin als passer-loper, waardoor Maud Janssen weer op haar vertrouwde positie als diagonaal kon spelen. Met een goede serviceserie van Janine Kuijpers kwamen we al snel op een voorsprong die we niet meer uit handen gaven. Door een 15-9 setwinst haalden we de overwinning binnen en stond er een 3-2 uitslag op het scorebord voor VC Velden DS1!

Volgende week staat er een belangrijke pot op het programma. We spelen dan in en tegen Zaanstad, het team dat 2 punten boven ons staat. We gaan hard trainen en proberen volgende week de puntjes mee naar huis te nemen!