Dames 1 VC Velden: de eerste winst is binnen!

Inter Rijswijk DS1 – VC Velden DS1 1-3

Eindelijk, daar is ie dan! Onze eerste overwinning! De uitwedstrijd naar Rijswijk heeft ons 4 punten opgeleverd.
Vanaf het begin waren de spanningen goed te merken, want vandaag moesten er punten gepakt worden. Er werden een aantal onnodige fouten gemaakt, wat resulteerde in een achterstand van een aantal punten. Gelukkig werd deze achterstand door een goede serviceserie ook weer snel omgebogen in een voorsprong. Daarna speelden we de set vrij eenvoudig uit en was het eerste punt binnen. 17-25 en 0-1 voor VC Velden.
De tweede set zag er eigenlijk hetzelfde uit. Met vlagen werden er hele mooie ballen geslagen, maar het niveau van de afgelopen weken was niet echt zichtbaar. Toch konden we ook de 2de set met 19-25 binnenhalen en zo stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord.
Dan de belangrijke derde set. Inter Rijswijk kon iets beter aanhaken dan de eerste 2 sets, waardoor het spannend werd. Boven de 20 punten konden wij gelukkig doordrukken en zo haalden we ook de 3de set binnen, met 22-25. Een 0-3 voorsprong en onze eerste gewonnen wedstrijd!
Natuurlijk moest er nog een vierde set gespeeld worden en hier konden we nog een belangrijk bonuspunt mee binnenhalen. Helaas was de overtuiging nu erg ver te zoeken en liepen we al snel achter de feiten aan. Met 25-17 werd de 4de set verloren, eindstand 1-3 voor VC Velden.
Even balen vanwege de laatste set, maar vooral ook onthouden dat we gewonnen hebben en 4 punten mee naar huis nemen.

Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd. Dan staat Zaanstad DS1 op het programma, de huidige nummer 8. Ook dit zal weer een spannende wedstrijd worden, waarin we gaan proberen de punten in Velden te houden. Tot dan!