Dames 1 VC Velden schiet tekort tegen Sliedrecht Sport

Verliezen van een betere tegenstander mag, maar niet op deze manier.
Afgelopen zaterdag kwamen de dames uit Sliedrecht in Velden op bezoek. Vanaf het begin werd snel duidelijk dat het een moeilijke avond ging worden. We kwamen serverend flink onder druk te staan en konder hier maar weinig tegenover zetten. Met 15-25 was de eerste set met ruime cijfers voor Sliedrecht Sport.
Ook in de tweede set stonden onze passers onder druk, maar leken we als team iets meer met de oplossingen te doen. Toch kwamen we een aantal punten achter te staan, maar die wist Emmy Janssen op het einde met een goede servicereeks weg te werken. Ineens stond het 23-23… Er zat een beetje meer geloof in ons spel, maar dit werd snel afgestraft door 2 (veel scorende) middenaanvallen van Sliedrecht Sport. En zo ging ook de tweede set verloren.
Toch was het einde van die tweede set goed voor ons vertrouwen. We kwamen in set drie zelfs op een aantal punten voorsprong. Helaas werd deze voorsprong door een goede servicereeks van Sliedrecht ook weer snel weggewerkt en dat zorgde voor een spannend einde. Maar deze keer ging de set met 25-23 naar ons!
Dan vraag je je af of we op dat moment tevreden zijn met één puntje, want binnen no time stonden we de vierde set met 2-9 achter. Deze achterstand kregen we tegen de goed spelende dames uit Sliedrecht niet meer weggewerkt en zo ging ook de laatste set met 16-25 verloren. Een 1-3 overwinning voor Sliedrecht Sport DS2 en weer voldoende stof tot nadenken voor VC Velden DS1.

Volgende week staan we weer voor een zware opgave. Dan mogen we naar Nijmegen om het op te nemen tegen VoCaSa DS1, de virtuele nr. 1. Laten we nu eens in onze achterhoofden houden dat we niks te verliezen hebben en dus vrijuit kunnen spelen!