Dames 1 VC Velden snoept een punt weg bij koploper

VoCaSa 1 – VC Velden 1  3-1

 

Van de koploper kun je alleen maar punten winnen en geen punten verliezen. En zoals we dit seizoen al vaker een puntje wisten weg te snoepen bij de topploegen, moest ook koploper VoCaSa hieraan geloven.

Afgelopen zaterdag speelden we in Nijmegen een wedstrijd waarin goede momenten werden afgewisseld met slechte. De start was voor VoCaSa. Met veel servedruk wisten ze direct een gaatje te slaan, wat wij niet meer konden dichten. Na een slecht begin, kwamen we langzaam in ons spel en konden we halverwege de set goed mee volleyballen. De achterstand bleef, waardoor de eerste set met 25-18 verloren ging, maar het gaf vertrouwen.
De tweede set verliep bijna hetzelfde. We kwamen op redelijk grote achterstand, maar wisten met goed volleybal ook weer terug te komen. Boven de 20 kon VoCaSa een tandje bijschakelen wat voor ons teveel was. Zo ging ook de tweede set met 25-21 naar de thuisploeg.
Op dat moment leken wij het even helemaal kwijt te zijn. Niks lukte meer in de derde set en de dames van Nijmegen gingen lekker door. Een set om snel te vergeten, want deze ging met 25-10 naar de thuisploeg. Een degelijk spelend VoCaSa had de winst van de wedstrijd al binnen.
Maar, bij een 3-0 achterstand moet er evengoed nog een vierde set gespeeld worden. En daar gingen wij vol voor! Vanaf het begin stonden we een aantal punten voor en dit konden we lang vasthouden. Tegen het einde van de set slopen er toch een paar slordigheden in en daar profiteerde VoCaSa van. Uiteindelijk kregen zij nog het eerste setpunt op 24-23, maar dit wisten wij weg te werken. Met 2 mooie opslagen maakten wij een einde aan deze spannende slotfase en mochten we één puntje mee naar Velden nemen.

Zaterdag 11 februari staat er een belangrijke thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk DS1 op het programma. Om 17.00u nemen wij het op tegen de nummer laatst en kunnen we jullie support goed gebruiken!