Dames 1 VC Velden; Spaarnestad DS1 – VC Velden1

Hadden we het vertrouwen en de overtuiging van de vorige twee achtereenvolgende overwinningen in Velden laten liggen? Ons goede spel van toen was in ieder geval ver te zoeken.

Tegen koploper Spaarnestad, in Haarlem, keken we binnen no-time tegen een achterstand aan en deze kon Spaarnestad eenvoudig uitbouwen. Met 25-15 werd de eerste set dik verloren.
Op naar de tweede set dan maar. Helaas waren de dames van Spaarnestad duidelijk de betere ploeg, maar wij lieten ook niet het achterste van onze tong zien. Ook deze set ging met groot verschil naar de thuisploeg, 25-15.
In set drie begonnen we met iets meer overtuiging. We kwamen zelfs een aantal puntjes voor te staan. Helaas sloop halverwege de onzekerheid er weer in bij ons en kwam Spaarnestad dichterbij en eroverheen. Bij een stand van 24-20 wisten we het verlies nog even uit te stellen, maar uiteindelijk sloegen de dames uit Haarlem op 24-24 hard toe en wonnen ook de derde set.
Hoe graag we ook een puntje mee naar huis wilden nemen, het zat er gewoon niet in. Er was te weinig geloof in eigen kunnen en daarnaast speelde Spaarnestad DS1 een degelijke pot, waardoor we zonder punten weer huiswaarts keerden. Met 25-19 ging de laatste set en ook de wedstrijd verloren.

Op naar volgende week, wanneer we weer een thuiswedstrijd spelen. Dan komt Sliedrecht DS2 op bezoek en tegen deze dames hebben we nog iets recht te zetten. Uit speelden we de slechtste wedstrijd van het seizoen en we gaan ze deze keer laten zien dat we wel degelijk kunnen volleyballen! Dus tot 28 januari om 17.00u in de Vilgaard.