Dames 1 VC Velden; teleurstellende nederlaag

Wat vooraf een spannende wedstrijd beloofde te worden, pakte helaas heel anders uit…
Tegen Ledub DS1 worden normaal gesproken leuke wedstrijden gespeeld. Het team dat fit is en het sterkste start, komt over het algemeen als winnaar uit de bus. Zo ook afgelopen zaterdag.
Helaas reisden wij zonder Lianne Gortz af naar Budel. Zij bleef ziek thuis en hierdoor moesten wij, met onze krappe selectie, al vóór het eerste fluitsignaal in de truccendoos grabbelen. Onze al weken sterk spelende passer-loper, Sanne Beurskens nam de middenpositie voor haar rekening. Dit zorgde onbewust misschien toch voor wat onzekerheid binnen het team, want er werd met weinig overtuiging gestart. VC Ledub kwam op een ruime voorsprong van 19-13 en het was zoeken naar het vertrouwen in ons eigen spel. We kwamen zonder heel opvallend spel nog dichtbij, maar bij een 23-21 tussenstand scoorde Budel de 2 laatste punten. De eerste set ging verloren en VC Ledub stond met 1-0 voor.
In de tweede set was er helemaal niks meer terug te zien van het goede spel van vorige week. Budel liep over ons heen en vooral hun middenaanval was niet te stoppen. Wij kregen de passing niet onder controle en zo ging deze set met 25-11 snel verloren.
Met Bregje Wijnhoven op de passer-loper positie en Maud weer terug naar haar vertrouwde plekje op de diagonaal, ging het in de derde set iets beter. We konden bij Budel in de buurt blijven, maar ons vertrouwen had toch een klap gekregen. Op de belangrijke momenten was VC Ledub gewoon beter en zo wonnen zij ook de derde set met 25-22.
Dan maar proberen een troostpuntje mee naar Velden te nemen… Maar een goed spelend Budel en een Velden zonder overtuiging is geen eerlijke strijd. VC Ledub wint ook set 4 (25-18) en zo gaan wij zonder punten weer terug naar Velden.

Volgende week staat er een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Wij spelen dan tegen VCV, een team dat 1 plekje onder ons staat. We zullen deze week hard moeten trainen, om de punten zaterdag weer in Velden te houden.