Een spannend voorjaar voor VETA

Het was een zwaar voorjaar voor de drie VETA teams.

De twee recreantenteams waren beide gepromoveerd naar een hogere klasse en hadden hierdoor een zware opgave zich te handhaven. Het bondscompetitieteam VETA 1 had zich vorig seizoen nipt weten te handhaven in de tweede klasse en ook dit team wachtte opnieuw een zware strijd tegen de degradatie.

Recreanten 2 stond het hele jaar samen met concurrent SETA 2 uit Sevenum onderaan. In de laatste wedstrijden wist SETA helaas betere resultaten neer te zetten dan het Veldense team, waardoor Recreanten 2 volgend jaar een klasse lager uit komt. Geen schande, want de tweede recreantenklasse is een sterk bezette poule.

Recreanten 1 streed ook het hele jaar nek aan nek met ’t Belke 1 uit Belfeld om de laatste plaats. Met een fantastische reeks in de laastse 4 wedstrijden, wist dit team niet alleen ’t Belke 1 maar ook NOAD 1 uit Reuver achter zich te laten. Een prachtig resultaat, wat goede hoop geeft voor volgend seizoen als dit team zich weer mag meten in deĀ  zeer sterke 1e klasse.

VETA 1 streed dit voorjaar een strijd met twee andere mededegradatiekandidate: Kluis 1 uit Geleen en Sempre Avanti 1 uit Voerendaal. Tot aan de laatste partij was spanning te snijden. VETA mocht uit bij Sempre Avanti met 6-4 verliezen en stond na 9 partijen met 6-3 achter. De laatste partij moest dus de beslissing brengen welk team zich wist te handhaven. Gelukkig was Paul Braas koelbloedig genoeg om dit oh zo belangrijke punt voor VETA binnen te halen. Hiermee heeft VETA 1 zich weten te verzekeren van nog een seizoen 2e klasse en daarmee tafeltennis van hoog niveau in Velden. Het zal weer een zwaar seizoen worden voor dit team !