Hebben de dames van VC Velden na een 3-1 winst het lek boven?

Dat is lekker wakker worden op zondagochtend na een 3-1 overwinning op Stravoc. Het team uit Stramproy was geen onbekende tegenstander voor ons. Veel bekende meiden, waar speelsters van Velden samen mee hebben gevolleybald.
André Kuijpers had zijn voorbereidingen goed gedaan en de tactiek was duidelijk. Als je zelf dan zo lekker in de wedstrijd zit, kun je die opdrachten ook goed uitvoeren. Er werd met druk geserveerd en onze eigen passers hadden weinig problemen met de service van Stravoc. De eerste set werd met overtuiging en ontspannen volleybal binnen gehaald. Een 1-0 voorsprong door een 25-17 setwinst.
In de tweede set konden we ons spel vasthouden en werden er door onze middenspeelsters, Lianne Gortz en Janine Kuijpers, de nodige ballen tegen de vloer geblokkeerd. Met eenzelfde setstand als de eerste, wisten we ook de tweede set naar ons toe te trekken. Een 2-0 voorsprong op het scorebord.
In de belangrijke derde set ging de stand lang gelijk op. Bij een 14-14 tussenstand kwam Femke Beurskens er in voor de service en zij wist met 3 geweldige opslagen een gaatje te slaan. Deze voorsrong hielden we vast en breidden we zelfs nog een beetje uit. Met 25-18 ging ook de derde set naar Velden. Een 3-0 voorsprong en de overwinning al op zak!
In de vierde set leek de koek dan een beetje op. Er slopen wat slordigheidjes in en hier wist Stravoc van te profiteren. Met 19-25 ging de laatste set naar de meiden van Stramproy, maar eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor VC Velden!
Een enorme boost voor ons zelfvertrouwen en een goede voorbereiding op volgend weekend. Dan staat de uitwedstrijd tegen Ledub op het programma. Ook een bekende tegenstander, waar vaak leuke wedstrijden tegen gespeeld worden. Tot 10 december om 19.00u in Budel?!