WELKOM BIJ IVO VELDEN

Dit is de homepagina voor de afdeling IVO Velden.

Door Prof. J. Janssen werd reeds in 1904 in Velden een voetbalclub opgericht met de naam Unitas. De vereniging kreeg in 1910 de naam IVO, wat staat voor Inspanning Voor Ontspanning. Wegens de 1e Wereldoorlog werden de verenigings-activiteiten gestaakt om in 1917 weer te starten.

Op 1 april 1917 werd IVO officieel opgericht.

Het eerste kampioenschap werd in het jaar 1928 gevierd. In 1940 sloegen de verschillende bonden de handen in elkaar en ontstond de Nederlandse Voetbal Bond, nu bekend als de KNVB. IVO werd ingedeeld in de 4e klasse en promoveerde in het 1e jaar reeds naar de 3e klasse. Door de 2e Wereldoorlog was er in Velden zeer veel vernield. Tijdens de wederopbouw van Velden werd ook een nieuw voetbalveld aangelegd. Vanaf die tijd is IVO tot op heden blijven voetballen in de buurt van die ple, terwijl er eerder her en der in Velden wedstrijden werden gespeeld.

De vereniging groeide qua leden en capaciteiten. Na een verblijf van 19 jaar in de 3e klasse promoveerde het standaardteam in 1960 naar de 2e klasse van de KNVB. Met een kleine onderbrekeing verbleef IVO tot 1970 in de 2e klasse om vanaf dat moment vele jaren tot de vaste inboedel van de 3e klasse te behoren. De vereniging groeide gestaag en IVO werd in 1975 zelfs een gemengde voetbalvereniging. Wisselende successen bij senioren en jeugdteams in de loop der jaren. Op 10 mei 1986 werd de IVO kantine feestelijk geopend.

 

Bekijk hier het laatste nieuws!