Onze Club

Swift Velden is een korfbalvereniging uit Velden. Het beschikt over alléén damesteams en het tenue is helemaal wit met enkel een zwarte kraag. Ook beschikt Swift over vier officiële KNKV-scheidsrechters. Swift won in haar bestaan meerdere Nederlandse titels.

 

De club is ontstaan op 2 oktober 1950. Op dat moment werd dameskorfbal nog niet landelijk gespeeld. Swift veroverde in 1962 de kampioenstitel in de eerste klasse van de R.K.L.D.K., afdeling Noord-Limburg. In hetzelfde jaar werd Swift kampioen van Limburg in de eerste klasse.

In 1971 werd de nationale veldcompetitie voor dameskorfbal geïntroduceerd en in 1977 in de zaal.

In 1978 werd de eerste landelijke zaalfinale in het dameskorfbal gespeeld. Swift was de winnaar en hiermee de eerste zaalkampioen dameskorfbal.

 

Op de foto staand van links naar rechts: Wethouder P. Coenders; burgemeester W. Linders; Annie van Hees; Jo Brueren; Mia Beurskens; Nellie Ewalts; secretaresse Maria Clabbers; Els  Fleuren; Gerda Beeker; trainer Jan Kroonenberhs en voorzitter Jan Litjens.
In de onderste rij zittend van links naar rechts : Els Ewalts; Maria Haanen; Tiny Geurts; Maria Smits; Nellie Haanen en Tilla Driessen.