Spelregelavond DEV-Arcen door Betaald Voetbal Scheidsrechter Ed Janssen

Beste IVO leden,

Woensdag 12 april 2017 hebben Danny Kleinen en Piet Vermeulen namens IVO de spelregelavond bij DEV-Arcen bijgewoond. Deze interessante avond werd gepresenteerd door onze Limburgse betaald voetbal scheidsrechter Ed Janssen. Ed bespreekt aan de hand van videobeelden uit het betaald voetbal diverse situaties. Hij betrekt hierbij actief de aanwezige toehoorders uit Arcen, Lomm en Velden. Hoe lastig het soms is voor scheidsrechters blijkt uit meningsverschillen die er ontstaan of het nu wel of geen overtreding, buitenspel of gele/rode kaart was. Het is in ieder geval een goede gelegenheid om de kennis omtrent spelregels aan de hand van concrete beelden op te frissen. Het uiteindelijk doel is om de kennis bij de aanwezige verenigingsscheidsrechters, bestuurders, spelers en trainers te vergroten. Grotere kennis van de regels vergroot voor alle partijen het plezier in het spel. Ook voor de spelers die de sport actief uitvoeren is het belangrijk om de spelregels goed te kennen. Immers, goede spelregelkennis maakt je een betere voetballer.

Naast het bespreken van de videobeelden en uitleg over de regels vroeg Ed Janssen ook nog aandacht voor het volgende.

In september 2017 start er een nieuwe verkorte cursus voor verenigingsscheidsrechters bij Scheidsrechtersvereniging Venlo bij de voetbalvelden van Venlose Boys. Voor informatie hierover verwijs ik jullie naar de volgende link: Verkorte Opleiding Verenigingsscheidsrechter. Inmiddels hebben zich al 2 IVO leden voor deze cursus opgegeven. Indien er meer geïnteresseerden voor  deelname aan deze cursus zijn kunnen ze zich melden via de mail bij Piet Vermeulen wedstrijdsecretaris.ivo@sportkernvelden.nl.

Daarnaast vind er op dinsdag 9 mei 2017 een spelregelavond voor jeugd en senioren plaats in de kantine van SV United in Wanssum. Deze avond wordt ook door Ed Janssen gepresenteerd. Ook de IVO leden mogen hierbij aanwezig zijn. Met name is dit interessant voor de jeugdleden die hun spelregelbewijs nog moeten halen. Ook voor de (jeugd)leiders en scheidsrechters die actief zijn binnen IVO is dit een goede gelegenheid om hun kennis van de regels verder te verbeteren. Het is niet nodig om je aan te melden. Het is wel handig dat die personen die willen gaan dit bij mij melden via de mail (wedstrijdsecretaris.ivo@sportkernvelden.nl) zodat er onderling afgesproken kan worden wie kan rijden.

Mochten er IVO spelers of andere leden zijn die het leuk vinden om te bewegen, beslissingen te nemen en tussen de spelers op het veld te staan maar nog twijfelen of ze wedstrijden willen fluiten, neem via de eerder genoemde e-mailadres contact met mij op. Dit geld voor zowel jeugd als senioren scheidsrechters.
Ook als je personen in je omgeving kent die dit zouden willen doen mag je dit aan mij doorgeven.

Wedstrijdsecretaris IVO
Piet Vermeulen