Swift 1 en A1 naar dameskorfbalfinale Eindhoven

Gisteravond, dinsdag 14 maart, hebben de dames van Swift 1 zich via een beslissende derde play off tegen DDW 1 geplaatst voor de zaalfinale komende zaterdag 18 maart in Eindhoven. In een aantrekkelijke en vooral heel spannende wedstrijd werd er gewonnen met 14-12 na een ruststand van 9-6.  Het team ging vrijwel de hele wedstrijd aan de leiding. De eerste helft en de eerste 5 minuten van de tweede helft waren overduidelijk in het voordeel van Swift. Daarna zetten de dames van DDW uit Hooge Mierde het roer om en bogen de voorsprong van 11-7 voor Swift om in een stand van 12-12. Met nog 8 minuten te spelen ontstond er een bloedstollende  eindfase. Het werd 13-12 voor Swift en daarna misten beide ploegen een groot aantal kansen. Pas 8 seconden voor het laatste fluitsignaal werd door Swift  het bevrijdende doelpunt gemaakt en onder luid applaus van de vele toeschouwers werd de overwinning van Swift en de plaatsing voor de finale een feit.

Afgelopen zaterdag wisten ook de dames van Swift A1 zich te plaatsten voor de zaalfinale door de kruisfinale in sporthal De Wetteling in Venray door met 7-10 te winnen van De Peelkorf A1. Het was een hele spannende wedstrijd en pas het laatste deel van de tweede helft werd Swift de bovenliggende partij en wist de A1 de overwinning naar zich toe te trekken.

De finale van de A1 start komende zaterdag om 17.15 uur en gaan de dames van Swift de strijd om de landstitel aan met Rosolo A1.

Om 19.30 uur start de finale van de dames Topklasse Swift 1 – De Korfrakkers 1 en zullen de Veldense korfbalsters proberen de landstitel binnen te halen en de felbegeerde beker te veroveren.