Teams

Beste Leden,

 

Teamindeling Jeugd Swift 2024-2025
Hieronder beschrijven we de gehanteerde werkwijze bij de teamindeling.

Het verenigingsdoel staat voorop “Een optimale ontwikkeling van iedere speler in een voor iedereen plezierig sportklimaat en op ieders eigen niveau!”

Totstandkoming teamindeling
Iedereen zal de indeling anders ervaren, de een is heel blij, de ander is teleurgesteld in de indeling. Wij begrijpen dat de teamindeling belangrijk is en proberen het ook voor iedereen goed te doen. Toch moeten wij keuzes maken om tot een goede verdeling te komen.
Afgelopen seizoen hadden we een terugloop in teams, waardoor teams bij elkaar bleven en we niet op kwaliteit/potentie hebben kunnen indelen.
De afgelopen twee jaar hebben wij heel wat nieuwe aanmeldingen gekregen. Hier zijn wij ontzettend blij mee, dat betekent dat we ook weer meer jeugdteams hebben.Zoals vorig jaar aangekondigd, hebben we voor dit seizoen vanaf de D-jeugd op kwaliteit/potentie de teamindeling gemaakt.
Normaliter om tot een goede, onderbouwde indeling te komen, worden de volgende punten in acht genomen:

  1. De leden van de jeugdcommissie bezoeken met regelmaat wedstrijden en trainingen, zodat deze personen een goed onderbouwde beoordeling kunnen geven.
  2. Ieder seizoen wordt er ook door de trainsters en coaches ieder apart een evaluatieformulier ingevuld. Dit wordt twee keer in het seizoen gedaan.
  3. Vervolgens wordt er overleg gepleegd met de trainsters en coaches over de1e concept indeling en ook hierin wordt meegedacht door diegene. Trainsters en coaches hebben dus ook inspraak over de indeling.
  4. Er wordt gekeken naar kwaliteit, ontwikkeling, potentie en inzet.
    In de E en de F wordt er nog niet op sterkte ingedeeld, maar wordt er voornamelijk gekeken dat vriendinnetjes, klasgenootjes of dorpsgenootjes bij elkaar staan.
  5. Speelsters mogen niet in een lagere leeftijdscategorie meespelen dan waar zij op basis van hun leeftijd toe behoren. Bij korfbal wordt dispensatie bijna nooit toegekend.

Voor komend seizoen waren wij genoodzaakt om veel speelsters vervroegd over te zetten naar een hoger team.

Zoals ook in de indeling staat, kan het zijn dat de teamsamenstelling van de E & F teams nog kan veranderen voor de zaalcompetitie.
Dit heeft te maken met eventuele nieuwe leden. We moeten dan kijken naar de leeftijd en kunnen dus niet zomaar meiden aan een team toevoegen.
Eventuele nieuwe aanmeldingen in een hogere leeftijdscategorie zullen toegevoegd worden.

We doen er alles aan om het indelingsproces zo open, eerlijk en transparant mogelijk te maken. De uiteindelijke beslissing van de teamindeling is aan de jeugdcommissie. De jeugdcommissie gaat dan ook niet in op “eisen” van ouders.
Elke jeugdspeelster ontwikkelt zich op haar eigen manier. We willen benadrukken dat een jeugdspeelster ook buiten een 1e team in beeld blijft. De trainsters en coaches blijven continue streven naar het ontwikkelen en beter maken van alle speelsters van de club, waarbij het hier bovengenoemde verenigingsdoel voorop staat.

Vragen
Bij vragen over het bovenstaande zijn wij als jeugdcommissie bereikbaar. Richt uw vragen per email aan het betreffende aanspreekpunt waarop zij spoedig (buiten reguliere werktijden) reageert (indien gewenst telefonisch). Wij willen jullie expliciet vragen om vragen en/of opmerkingen niet te stellen, dan wel te uiten via sociale media (WhatsApp, Facebook, etc.).

Start trainingen seizoen 2024-2025
De trainingen starten in de week van 19 augustus.
Mochten teams eerder beginnen met trainen, dan zullen trainsters dit communiceren.

Trainingstijden:
De trainingstijden van het veld staan bij de teamindeling. LET OP: Mochten de dagen en tijden nog veranderen, dan zal de trainster dit met het team communiceren.

Spes toernooi:
Zaterdag 31 augustus is het Spes toernooi waaraan alle jeugdteams deelnemen. Dit toernooi wordt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gebruikt. Hierbij verwachten wij dat alle speelsters dan ook aanwezig zijn.

Met vriendelijke sportgroet,
De jeugdcommissie
Email: jc.swift@sv-velden.nl

Contactpersonen:
A-jeugd    Anouk Bergmans
anoukbergmans@hotmail.com    06-11153947

B-jeugd    Anouk Verbeek
anouk.verbeek31@gmail.com    06-25285650

C-jeugd    Anouk Verbeek
anouk.verbeek31@gmail.com
06-25285650

D-jeugd    Daisy Lucassen
steeghdaisy78@hotmail.com    06-41057019

E- jeugd    Eefje Geelen
eegeelen@icloud.com    06-22590163

F-jeugd    Tessa van Lipzig
tessavanlipzig@hotmail.com    06-48750154

 

Hierbij de indeling 2024/2025

Indeling Swift jeugd 24-25