Voetbalschoenen of Kunstgrasschoenen

Loop JIJ er goed bij dit buitenseizoen?

Het buitenseizoen is begonnen en dan is het belangrijk dat je er goed bijloopt.

Bij Swift hebben we 2 mooie kunstgrasvelden, maar dat is niet bij elke vereniging zo!!

Daarom is het heel belangrijk om de juiste schoenen te dragen tijdens de trainingen en wedstrijden. Dit is ook belangrijk voor de houding van je lichaam, de steun die het bied aan je enkels, knieën en je voeten. Maar denk ook aan de grip die je hebt op het veld. Een normale voetbalschoen heeft namelijk minder schokdemping in de schoen dan een kunstgrasschoen.  Daarom is het heel belangrijk de juiste schoen te dragen. Een gymschoen of comfortschoen zijn op beide soorten velden uit den boze. Swift verplicht je de juiste schoenen te dragen, ongeacht je leeftijd.

In alle sportwinkels heb je keuze uit vele soorten schoenen. weet je het niet?, misschien kan onderstaande info je helpen.

Achter het type voetbalschoen staat vaak een twee-letterige afkorting, hieronder vindt u een toelichting op deze afkortingen.

  • SG – SoftGround: Deze schoen is bedoeld voor natte en drassige velden en zorgt voor meer grip. SoftGround schoenen zijn ideaal voor Gras en vooral handig tijdens de nattere wintermaanden.
  • FG- FirmGround: Deze schoen is zeer geschikt voor het spelen onder droge omstandigheden op traditionele voetbalvelden.
  • AG- ArtificialGround: AG voetbalschoenen zijn speciaal gemaakt voor kunstgrasveld. Deze voetbalschoenen zijn beter beschermd tegen de invloeden van kunstgras waardoor ze langer meegaan. De noppen zijn soms van ander materiaal en de punt van de schoenen is verstevigd. Op gewoon gras kan er ook vaak mee gespeeld worden.
  • HG- HardGround: Deze schoen heeft korte rubberen noppen die het geheel van de zool bedekken en die niet vervangen of verwijderd kunnen worden. Deze schoen is geschikt voor kunstgrasvelden en wordt niet aanbevolen voor natuurgras. Dit is omdat het te weinig grip, ondersteuning en stabiliteit biedt. Speel je met lange noppen op een harde ondergrond dan ben je minder stabiel en heb je meer kans op blessures.
  • TF – TurfGround: Voetbalschoenen met een TF zool zijn geschikt voor kunstgras en harde ondergronden.
  • MG- MultiGround: MultiGround voetbalschoenen zijn geschikt voor (hardere) gras ondergronden zoals kunstgras.

Zorg er dus voor dat je 2 paar schoenen hebt. Een voor een echte grasmat en een voor het kunstgrasveld zoals wij bij Swift hebben.

 

Let goed op jezelf