Vooraankondiging teamindeling

Vooraankondiging teamindeling IVO-jeugd 2023-2024

Teamindeling JO19 t/m JO10
De teamindelingen van de jeugdteams van I.V.O. voor het seizoen 2023-2024 maken we op maandag 26 juni bekend via de website.

Binnenkort zullen de teamindelingen voor het aankomend seizoen gepubliceerd worden. We kunnen ons goed voorstellen dat dit een spannend moment is voor jullie, en voor jullie kind(eren). De teamindelingen bepalen namelijk met welke medespelers jullie zoon/dochter zal gaan spelen, wie de trainer en leider zal worden, en op welk niveau zij dit seizoen zullen spelen. Dat kan soms voelen als iets dat heel definitief is.

Ook zal iedereen de teamindelingen anders ervaren. Voor de een is het vooral belangrijk om met vrienden te kunnen voetballen, terwijl de ander ambitieus is en het maximale uit zichzelf wil halen. Voor iedereen heeft de teamindeling een andere lading.

Wij begrijpen dat de teamindelingen belangrijk zijn, voor jullie en voor jullie kind(eren). Daarom gaan wij hier zorgvuldig mee om, en hebben wij gedurende het hele seizoen contact met trainers en leiders om tot een zo goed mogelijke indeling te komen.

Het is echter onvermijdelijk dat sommige kinderen teleurgesteld zullen zijn. Sommige zullen niet bij een vriend of vriendin ingedeeld zijn en andere spelers hadden misschien gehoopt op een specifiek team, maar zijn in een ander team geplaatst.

Wij willen benadrukken dat de teamindelingen niets zeggen over de potentie van jullie zoon/dochter op de lange termijn. De teamindelingen zijn alleen een weergave van onze inschatting van hun niveau op dit moment.

Wanneer jullie zoon/dochter teleurgesteld is over de teamindelingen, willen jullie hen dan uitleggen dat hun huidige niveau niets zegt over hun potentie als voetballer en dat iedereen andere kwaliteiten heeft. Zo kunnen wij er met elkaar voor zorgen dat ongeacht het team waarin jullie zoon/dochter ingedeeld staat, dat het niet ten koste zal gaan van hun zelfvertrouwen en dat iedereen met veel plezier kan voetballen.

Na vele inspanningen is het ons voor komende seizoen helaas nog niet gelukt een (volledige) staf voor elk team samen te stellen. Een reëel scenario is dat we geen (volledige) staf rondom enkele teams kunnen vinden. Uiteraard blijven wij zoekende en in gesprek met alle betrokkenen. Mochten we updates te melden hebben, delen we die. Mochten jullie vragen en/of ideeën hebben hoe dit op te lossen, vernemen we dit graag. We waarderen het meedenken en hopen samen tot een goede oplossing te komen.

Met vriendelijke sportgroet,
Namens de jeugdcommissie