Wedstrijdverslag dames 1 VC Velden

VC Velden – VoCaSa

Afgelopen zaterdag stond alweer onze tweede thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander hierin was VoCaSa DS1, een team dat dit seizoen kampioen wil worden. Het beloofde dus weer een zware pot te worden.

De eerste set begonnen we fanatiek en met veel enthousiasme. Dit was ook te zien in het goede volleybalspel. De stand ging de gehele set gelijk op, maar helaas hadden we op het einde net niet de overtuiging om door te drukken. VoCaSa won met 23-25.
De tweede set kunnen we het goede spel doortrekken. Bij een kleine achterstand van 10-13 zorgen twee goede serviceseries van Ivon Dings en Sanne Beurskens voor een kanteling in deze set. We komen op een paar punten voorsprong en geven deze niet meer weg. Met een dubbele wissel komen Bregje Wijnhoven en Michelle Gortz in het veld en zij zorgen er, samen met de rest voor dat de set met 25-20 door VC Velden gewonnen wordt. Dit brengt de stand op 1-1.
Je zou denken dat we de draad nu te pakken hebben en doorgaan, maar niks is minder waar. We kijken de derde set direct tegen een achterstand aan en kunnen dit niet meer omdraaien. Het snelle spel van VoCaSa doet ons de das om. Mede door een uitstekend spelende Sanne Beurskens en een goede invalbeurt van D2 speelster Linda Janssen komen we nog een paar punten dichterbij, maar verliezen we de set toch met 22-25.
Eigenlijk zien we in de vierde set hetzelfde beeld als in de derde. De overtuiging en het enthousiasme zijn weg en VoCaSa speelt de wedstrijd eenvoudig uit. Met 16-25 is set vier voor de gasten en daarmee ook de wedstrijd.

Alweer een 1-3 nederlaag… Of toch ook weer knap een puntje tegen één van de kampioenskandidaten?
Komend weekend spelen we uit tegen Inter Rijswijck DS1, hier zullen we de punten mee naar Velden willen/moeten nemen!