Weer winst voor dames 1 VC Velden

VC Velden DS1 – VC Ledub DS1

Met 4 wedstrijden op rij waarin we goed volleybal laten zien, tanken we vertrouwen voor de nacompetitie. Afgelopen zaterdag waren de dames uit Budel te gast in de Vilgaard. Een bekende tegenstander, waar regelmatig leuke wedstrijden tegen worden gespeeld. Zo ook op 1 april.
In de eerste set werden de opdrachten goed uitgevoerd en door zelf goed te passen kon er in de spelverdeling gevarieerd worden, waardoor onze aanvalsters de ballen erin konden knallen. Met een overtuigende 25-19 setwinst, was de beste start voor VC Velden.
Maar net zoals vorige week volgde na een goede eerste set, concentratieverlies aan het begin van de tweede. Het werd slordig aan onze zijde en hierdoor kwam VC Ledub beter in hun spel. Ook een dubbele wissel mocht niet meer helpen en zo ging set twee met 16-25 naar de dames van Budel.
Na deze 2 wisselvallige sets, begon de wedstrijd pas echt. Er werden geweldige rally’s gespeeld en mooie punten gescoord door beide teams. De libero van Ledub haalde onmogelijk veel ballen van de vloer, maar toen bij Lianne Gortz de machine ging draaien was er geen houden meer aan. Alles wat zij aanraakte leverde een punt op voor VC Velden en zo ging de derde set met 25-22 weer naar ons.
Met een 2-1 voorsrong begonnen we aan de vierde set. Hierin namen we heel brutaal een 17-12 voorsrong, maar door een goede serviceserie van de tegenstander was deze zo weer verdwenen. Ook in deze set werd het een mooi gevecht, waarin kei hard gewerkt moest worden voor ieder punt. Uiteindelijk was het VC Ledub dat aan het langste eind trok en met 23-25 de stand op gelijke hoogte bracht.
In de vijfde set waren de dames uit Budel direct bij de les. Door harde aanvallen namen zij een 5-8 voorsprong. Vanaf dat moment moesten beide teams alles uit de kast halen om de bal bij de tegenstander op de vloer te krijgen. Puntje voor puntje kwamen we dichterbij en in een hele spannende slotfase konden wij uiteindelijk het laatste punt en de overwinning met 18-16 binnenhalen.
Een wedstrijd waar misschien wel meer in had gezeten, gezien de 17-12 voorsrong in set vier. Maar met het publiek als grote winnaar, waren wij toch evengoed heel blij met de winst op de nr. 5! Vol vertrouwen weer door naar een week hard trainen en voorbereiden op zaterdag 8 april. We spelen dan tegen de nr. 11 VCV in Veenendaal. Ook dan gaan we proberen alle punten mee naar Velden te nemen!