Zilveren officialspeld voor Erik Peeters

DSC02735Afgelopen week heeft Erik Peeters van VC Velden het zilveren officialspeld van de NEVOBO uitgereikt gekregen. Erik, links op de foto, is sinds 25 jaar actief als volleybalarbiter.

 

Erik behaalde in 1979 op 17-jarige leeftijd zijn scheidsrechterslicentie. Omdat hij in de jaren 80 nog zijn militaire dienstplicht moest vervullen, is hij toen tijdelijk opgehouden met fluiten. Na zijn terugkomst in Velden, heeft hij het volleyballen en fluiten na enige tijd weer opgepakt. Sinds 1992 is hij onafgebroken scheidsrechter geweest.

Al jaren fluit hij ongeveer 20 officiële wedstrijden per jaar. Daar komen de vriendschappelijke wedstrijden nog bij. Inmiddels fluit hij alweer jaren op het hoogste niveau van de regio Zuid-Nederland en is hij ook regelmatig actief in de nationale competitie.

In de loop van de tijd is Erik zich ook meer bezig gaan houden met het arbitragebeleid bij de volleybalbond en met de begeleiding van jonge scheidsrechters. Sinds 2006 is hij scheidsrechterbeoordelaar op het lagere regioniveau en sinds 2014 is hij ook coach en beoordelaar op het hoogste niveau van de regio Zuid-Nederland.

Tot slot heeft hij, in zijn hoedanigheid als verenigingsscheidsrechterscoach, al bij diverse verenigingen bijgedragen aan een verbeterde scheidsrechtersstructuur. Op dit moment fluit hij naast wedstrijden namens VC Velden ook wedstrijden namens Revoc/VCB uit Reuver en Beesel.